torsdag 22. juni 2017

Mange godsaker


At sommeren er en fin tid har vi slått fast flere ganger, og så er det så mange fine ting som følger med. Varmen og været generelt er en av godene vi vet å sette pris på. Det slår ikke alltid til som vi ønsker, men det er alltid bedre enn de andre årstidene.

Det er også mange andre fordeler med denne årstiden, foruten naturens dufter av blomster og øvrig frodig vegetasjon begynner også de nye grønnsakene å komme i butikkene. Etter at utvalget i grønnsaksdisken har sett vissent og lite fristende ut en periode, er det nå klart for de friske og norske godsakene.


Ny kål og blomkål, neper, tomater, agurk og reddiker og mye mer. Det er bare å velge. Vi kan lage gode salater eller dampe grønnsakene, og som tidigere nevnt kan de med hell legges på grillen.


Men det som virkelig gjør sommeren til en spesiell tid er de norske jordbærene. Store saftige og søte, akkurat som vi vil ha dem. Prisen er gjerne litt høy de første ukene av sesongen, men de er som regel vel verdt det. Selvfølgelig er de gode å spise som de er den første tiden, men det er også mye godt du kan bruke jordbær til. Lager du en salat av de nye grønnsakene er det godt å tilsette jordbær for å få litt sødme. Smoothies med jordbær er veldig godt, eller i en fruktsalat sammen med melon. Og vi må ikke glemme klasssikeren jordbær med fløte eller vaniljeis.

Og hvis vi ønske å skeie ut litt, passer jordbær helt utmerket med champagne eller hvitvin. Strawberry Daiquiri med rom, jordbær, lime og knust is er jo den ultimate sommerdrinken når sola steiker. Mulighetene er mange og nettet er fullt av gode oppskrifter.


Alle de nye grønnsakene og bærene og den frukten som kommer utover sommeren og høsten er, foruten å være velsmakende, også veldig sunne. Fulle av vitaminer og mineraler vi trenger etter mørketiden. Ta for dere folkens!

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar