onsdag 14. juni 2017

Så er vi igang igjen da!Denne korthårede og litt sørgmodige vofsen ser jo i utgangspunktet ut som en godslig kar. Bare litt uvanlig langbeint kanskje?
Men ikke skue hunden på hårene! Dette er en Fox-hund med licence to kill og har nå fått løyve til å drive ulvejakt i Norge. I første omgang i Hurdal og litt nord-østover.

Det er ved norsk lov vedtatt at ulvejakt med hund ikke er lov i Norge, men norske sauebønder er jo tydeligvis hevet over norsk lov.

Får Pasop'en på bildet som er vandt med rever ferten av Storeulv, blir kanskje overraskelsen litt i største laget, men han er nok dessverre dum nok i hue til å angripe. Og blir det ulik kamp har vel far ei børse han kan bruke.

Hvorfor kan vi ikke i Norge være tilnærmet like kloke som Sverige, Danmark, Tyskland, Sveits, Østerrike og Italia som alle har flere ulveflokker enn vi har i Norge. I disse landene får sauebøndene statsstøtte til å lønne gjetere som skal passe på sauene. Å jada, de har lov til å skyte hvis det er nødvendig, men det skjer svært sjelden fordi ulvene stikker bare ved varselskudd.

Og i Norge gjør vi jo det motsatte av resten av Europa. Gjetere er selvfølgelig det riktige og beste både for bonden, sauen, ulven og Staten. I Norge teller bonden sauene når de slippes på beitet, Og så teller han dem når de hentes inn igjen om høsten. Og da er jammen noen som mangler gitt! De har vært uten oppassere (gjeter), har blitt tatt av rovdyr, druknet i elva, falt på ryggen og ikke kommet på beina igjen osv. Men erstatningen kommer fra Staten i posten når bonden har meldt inn antall som ikke har kommet hjem.


Er du enig med meg, vær snill og del dette blogginnlegget med dine venner!
Og er du ikke enig, må du gjerne kommentere her på bloggen!


Geir


geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar