mandag 19. juni 2017

Litt lett sommermix

Som Jens' siste innlegg viser har vi i vår ellers travle redaksjon kommet inn i en noe stillere periode med stoff som er relatert til sol, sommer og ferietid! Men ikke la hjernen din gå helt i dvale da! Prøv å tenke litt 'utenfor boksen', Og vi holder øye med deg i hele sommer!


I dag litt fra dyrenes verden.

Disney og Prøysen har skylda!Store-Ulv har i hele sitt voksne liv jaktet på de 3 små griser (Og sikkert mange andre små og store med krøll på halen for alt vi vet). Men aldri, vi gjentar aldri, har det streifet Store-Ulv å jakte på sau! Hva skyldes denne noe ensidige holdning til kosthold? 
Har det vært lettere tilgang på griser? 

Eller kan det være Norges Sauealslag som gjennom de siste 100 år har påvirket Disney-konsernet slik at de rett og slett ikke en gang har turt å tenke tanken på å harselere over og kommersialisere en tegneserie med ulv som jakter på sau?

Grisen er det noe enklere å drive gjøn med og kommersialisere. De er tjukke og lever stort sett i en binge. Beveger seg lite og eneste aktivitet er å rulle seg i søla,... Og mellom ørene er det bare spekk.

Så feil kan man ta! Grisen er sauen særdeles overlegen når det gjelder intelligens! Dessverre sitter de fleste av oss med det inntrykket at grisen er dum, har lite mellom ørene og er "inte ligent" som svenskene sier.  Det eneste grisen gjør er å rulle seg i søla! Så er det faktisk motsatt! Grisen er sauen svært overlegen når det gjelder størrelse på hjerne og intelligens! Grisen liker dessuten å holde seg ren og vil gjerne bevege seg på store områder. Ikke i en liten binge i sin egen møkk! Det er vi, menneskene, som har gjort grisen "grisete"! (Disney skal tross alt ha for at de kledde på grisene og ga dem vidd nok til å takle Store-Ulv.).


Så hjem til vår egen lille lekegrind.

Alf Prøysen er alt for stor til å drive gjøn med, men det er hans skyld at alle voksne personer i Norge har vokst opp med Nøtteliten. Og dermed trodd at denne lille rakkeren bare "hopper fra tre til tre", er glad og snill og lever sitt liv i fred og fordragelighet med resten av dyrene i skogen.Å nei du! 
Han (eller hun) er en rotte med utseende med seg! Jada! Søtt ansikt med  'nuffete' nese, buskete lang og koselig hale. Men er en drapsmaskin av rang! Spesialiteten er reirplyndring. Både egg og fugleunger går med. Andre småkryp står også på menyen. Jada, han er søt på bildet, men som i så mange andre anledninger; ikke la deg lure av utseendet! 

Til slutt idag et tips til dere som reiser oppover Hallingdalen eller Numedalen i sommer.
Hvis dere vil se norske dyr i naturlige omgivelser og naturlig utfoldelse; Hold dere unna Bjørneparken med "Krokodilleland. slanger og "Gaupeshow"!
Ta heller turen litt lenger mot vest i dalen til Langedrag Familiepark. Her får du se norske dyr i naturlige omgivelser og kan også få gå inn til ulvene...!


Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar