tirsdag 23. januar 2018

Og nå; Sport!


Ja, nå nærmer det seg dere, OL i Sør-Korea! Flere uker med spennende konkurranser og sportslige oppturer og nedturer. Og hvem som skal være med der, diskuteres stadig. Får Russland være med og vil det dukke opp noen fra Nord-Korea? Det hadde vært morsomt med deltakere derfra som var skikkelig gode, som spurtet fra Klæbo eller hoppet fra Tande! Det hadde jo vært litt morsomt. Jentelaget fra Nord-Korea som var med Norway-Cup var jo overlegne og vant alt. Det kan jo hende at de har noen som er gode i vinteridrett også.

Men hvem skal være med fra Norge? Der er det litt forskjellige meninger. Kan en langrennsløper som ikke har gått et renn hele sesongen bli tatt ut fordi han har vunnet mye i tidligere mesterskap? Det samme gjelder jo en skiskytter, argumentet er at «han pleier å vinne». Det er ikke lett å ta ut laget, det er mye som skal vurderes og tas hensyn til og alle skal behandles rettferdig.

Både norske og utenlandske utøvere prøver å komme i best mulig form frem til de står på startstreken. I langrenn har både svensker og finner gjort det bra så langt i sesongen ved siden av de norske, men også endel mellomeuropeere og nordamerikanere gjør det godt for tiden. Det er litt synd på russerne som kanskje ikke får være med, men det er mulig det er fortjent.


Verdensmester
Daniel-Andre Tande.
Foto: Karl-Josef
Hildenbrand/dpa/
NTB SCANPIX

Ellers var det VM i verdens tøffeste sport, skiflyvning, sist helg. Mange spektakulære bilder fra Oberstdorf og med nordmenn på toppen av pallen. Nå er ikke skiflyvning olympisk gren, men også i hopping i mindre bakker bør de norske deltakerne kanskje ha et  favorittstempel. Og vi har jo den desidert beste kvinnelige hopperen også. Alpint har også noen øvelser Norge kan ha håp om medaljer. Tre av gutta og en av jentene gjør det stadig godt i verdenscupen. I skøyter har vi også deltakere som viser god form, men det kan bli vanskelig. For hver toppløper vi får frem i Norge er det fem nederlendere som er minst like gode, virker det som. I kombinert har Norge også gjort det godt i verdenscupen denne sesongen.

Det er selvsagt flere øvelser i OL, men bob, kunstløp, ishockey og skiskyting finner jeg kjedelige så jeg følger ikke med på disse.

Vi har mye spennende idrett å se frem til og jeg kommer nok med flere kommentarer vedrørende dette etterhvert.

Jens

 
 
 


 
1 kommentar: