søndag 18. september 2016

Den norske løve og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

I dag blir det litt fra dyreriket først og til slutt
"over til sporten!"
 
Den norske løven (se bildet) benyttet vi som offentlig og kongelig symbol allerede på 1600-tallet.
 
 
Men hvorfor vi valgte løven er en stor gåte. Ja da, det er dyrenes konge og står for styrke og stolthet.
Men det har jo ikke eksistert løver i Norge. Vi arvet den fra Danmark, men nå er vi visstnok ikke i kompaniskap med dem lenger.
Derfor burde vi jo heller valgt et stolt dyr fra norsk fauna. For eksempel elg, hjort, bjørn eller rein.
Nei, det blir feil! Det kunne jo blitt ulven. Den har noe stolt og staselig over seg og har bodd hos oss i uminnelige tider. Men det går jo heller ikke. Vi kan jo ikke drive kvotejakt på dyret i riksvåpenet og nærmest utrydde vargen i løpet av høsten og vinteren
.
Hvem skal vi velge til NORGES NASJONALDYR?
Det må jo selvfølgelig bli Den kongelige norske sauen! Den er jo garantert evig liv og er totalfredet så lenge den bor utendørs. De lever riktignok litt farlig utpå høstparten, men pytt san. Alternativt kan vi jo legge inn et stilistisk lammelår i våpenskjoldet? God mat er jo et godt bilde av vår velstand, så hvorfor ikke? 
For øvrig skjer det nå heldigvis noe positivt på dyreparkfronten. Som den observante leser du er, har du sikkert merket at undertegnede er svært skeptisk til dyreparker i Norge som for eksempel dyreparken i Flå som riktignok har norsk brunbjørn. Men disse har svært lite plass. I tillegg har de nå fått krokodiller. Ja da det typisk norske dyret. Disse er stabla i noen små vannpytter. Og dessverre går besøkstallet til himmels. Nei, holde dere unna Flå! Ta heller ungene med til Langedrag litt lenger vest i dalen. Her har de norske dyr ute i store innhegninger og også ulv.
Det beste hadde vært om staten støttet økonomisk og kontrollerte alle dyreparkene i landet. Slik at det i parkene bare ble akseptert at det var dyrearter som vi vet vil trives i norsk klima.
For øvrig er det nå (endelig) blitt forbudt med elefanter på norske sirkus.
 
Til slutt litt sport:

 
 
La oss håpe det da!
 Ikke et vondt ord om Håvard Bøkko og det er stygt å sparke en mann som ligger nede. Men la mannen få slippe nå da! Mer sutrete persilletype på isen skal du lete lenge etter.
 
 
Geir
 
Kilder: DN, Hallingdølen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar