søndag 4. september 2016

Mye rart


Det er ikke til å komme fra, det er mange ting i nyhetsbildet og ikke minst i reklameverdenen som får meg til å stoppe opp noen ganger. Ting vekker noen ganger både forbauselse og nysgjerrighet.
 
 
 
 
 
 
 
Vi har lært i den siste tiden at det beste du kan gjøre om du har et lite snev av astma er å begynne å konkurrere på ski. Og har du ikke astma, så ta litt medisin for sikkerhet skyld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har jo mye fin natur i Norge og folk kommer langveis fra for å nyte synet av fjell og fjorder. Det er noe vi er stolte av og vi bruker mye ressurser på å tilrettelegge severdighetene for turistene. Men så blir det kaos. De besøkende tar seg opp til Trolltunga og Prekestolen i dansesko og tynne klær, uten tanke på værforhold og terreng. De frivillige redningsmannskapene jobber på spreng og fortjener mye ros for sin innsats. Odda kommune ønsker å kontrollere turiststrømmen men har ikke lov til dette på grunn av allemannsretten. Dette er jo meningsløst, det må da være lov å sperre av et område når forholdene tilsier dette? Og når turistene ikke har godt nok utstyr? De setter jo tross alt eget og andres liv i fare. Kanskje rulletrapp til Trolltunga og heis til Prekestolen er en god ide? En heis opp der ville være jo vært spektakulært og en turistattraksjon i seg selv.
 

Jeg har et mobilabonnement jeg er fornøyd med, men jeg tenker noen ganger at det ikke kan være lett å velge et nytt. Og ikke blir jeg klokere av å se reklamen. Et av selskapene frontes av en gjeng med tåpelige hipstere som hopper rundt og viser seg frem. Et annet selskap har som sin talsperson en litt korpulent, voksen kar som går rundt og anbefaler sitt abonnement til de som ikke kan bestemme seg. Han fremstår som stø og trygg og du skjønner at her får du ingen problemer. Så har vi en lett tilbakestående familie som reiser rundt i Europa og dummer seg ut. Hvem som tilbyr det abonnementet du bør gå for, er umulig å si.
 
 

       Norsk fotballandslag, her representert
       med Bronselaget fra 1936.
 
 
 
 
Fotball nå. Etter landslagets begredelig generalprøve med tap for Hviterussland var det selvsagt stor spenning før kampen mot Tyskland i VM-kvaliken. Og det gikk som fryktet, vi ble totalt utspilt og det ble tap 0-3. Tyskland er regjerende verdensmestere og at Norge gikk til en vanskelig oppgave visste vi på forhånd, men at det var så stor kvalitetsforskjell var litt skremmende.

På 90-tallet oppnådde Drillo store ting med fotballandslaget. Det var kanskje ikke morsom og underholdende fotball, men spennende var det og det representerte noe nytt for oss som fulgte med: Vi vant kamper! Og det var noe vi ikke var vant til og veldig kjærkomment. Drillo oppfant ikke fotballen, men han fornyet den norske måten å spille på og det var noe som overrasket alle. Det tror jeg er noe vi kan trenge også i dag - en fornyelse. Og det oppnås ikke så lenge Per-Mathias Høgmo og Nils Johan Semb styrer norsk fotball.
 
Jens
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar