Nå
er det sesong for kantareller. Ta
med deg en kurv å gå ut og plukk! Så lett er det kanskje ikke,
sopp kan være skummelt og du bør vite hva du gjør. Selv kan jeg
ikke rose meg av å være noen ekspert så jeg støtter meg på
andres kunnskap eller kjøper i butikken.
Til
fire personer trenger du:
Ca 500 gram kantareller1 finhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
2 kvister timian
1 dl hvitvin
5 dl kyllingkraft (bruk vann og fond eller buljongterning)
3 dl matfløte
saften av en 1/2 sitron
smør
salt
kvernet hvit pepper
Slik gjør du:
Legg
kantarellene i tørr panne
på svak varme og trekk ut vannet. Tilsett smør, og stek
kantarellene et par minutter. Ha over i kjele. Stek løk og hvitløk
i smør til løken er blank og ha over i kjelen til soppen. Tilsett
hvitvin og la det koke inn litt. Tilsett hakket timian og
kyllingkraften. La det småkoke i ca 20 minutter. Tilsett
fløten og bruk stavmikser
til suppen blir glatt, eller bruk blender. Smak
til med salt, pepper og sitronsaft. La suppen stå litt og varm den
opp når den skal serveres.
Du
kan pynte hver tallerken med litt timian og noen dråper god
olivenolje.
Jeg
serverte suppen i vinklubben sammen med en chardonnay, Cotes du Jura,
som passet bra.
En vin med frisk
syre og tørr finish
som passet bra til den kraftige suppen.
Jeg synes du skal ta deg en tur i
skogen å plukke noen kantareller nå, men pass på at det er kantareller
og ikke noe giftig du får med deg hjem. Eller kjøp soppen, som meg.
Jens
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar