torsdag 6. april 2017

Endelig påskeferie!

Gud så deilig da dere!
10 dager på Geilo med både bortover- og nedover-ski. Og tenk på afterski'en da. Herregud 10 solfulle dager med frisk luft og nachspiel.

Ærlig talt! Dette er sååå 1970! Det er bare avdanka 68'ere samt Frogner -og Bærumfolk som fortsatt insisterer på det gode gamle "ut på tur" og "morn du" og sees i baren på Holms da dere! Og i tillegg bli brun.
For ikke å snakke om å gå fra hytte til hytte i Turistforeningens ånd.  Svett og ekkel etter en 4 mils tur med bakglatte ski og solbrent fra halsen og opp! 8 personer til middag hvor det er plass til 6 rundt bordet. Og én dusj..
Ikke la deg lure av typiske bilder som dette. For det første er du aldri alene på skitur i påsken. Da må du i tilfelle gå tur på Finnmarksvidda!

 
 
Og så koselig det er å sitte i hytteveggen med Kvikklunsj og noe godt i glasset!. Og virkelig få snakket skikkelig med hele slekta! Særlig, en sur svigerdatter som vil reise hjem etter ett døgn og snørrete, bortskjemte, unger som ikke har nett til Pc'en og kortspill.... akkurat. Og alle de gode temaene du hadde planlagt å legge frem til en fruktbar diskusjon faller med brakskratt!

Så hva er det igjen da da? Ingen ting! Påsken er særdeles oppskrytt! Ja vel sier du kanskje? Hva skal du da ? Sitte hjemme og sture og håpe på bedre tider?

Vel, for å være ærlig; dette er et av årets store høydepunkter! Jeg skal til fjells med diverse familiemedlemmer av alle aldre og kjønn. Og gleder med til late dager i sola med en liten syltynn, appelsiner og hvis det er knallføre kanskje en liten skitur! Men mest sannsynlig bare slure på tomgang i sola med et ørlite glass med noe godt i!
(Men jeg må jo få lov til å sutre litt da, hm? Typisk mannfolk i den vanskelige alderen. Syntes jeg hører det.)

 

Ha en riktig god påske alle sammen!
 
 
Geir

1 kommentar: