tirsdag 4. april 2017

Sykkel!

Det ser så hyggelig ut å sykle. For så vidt vet jeg jo at det kan være hyggelig, jeg kan jo sykle, men det er noe med å trille bortover et småkupert sommerlandskap som ser trivelig ut. Det virker som syklister har det bra. Joggere ser aldri glade ut, men syklister smiler ofte.Men det er mange slags syklister langs veiene. Nå som feiebilen har fjernet all grusen fra i vinter, dukker de opp. Alltid hyggelig å se oppglødde unger som har fått ut sykkelen og er på sin første tur for året. Noen skrubbsår og litt skriking blir det jo, men det hører med. Det gir en herlig følelse av frihet å få ut sykkelen og rase av gårde med vennene sine.


Når jeg antydet at syklister ser glade ut så gjelder det selvsagt ikke alle. Jeg tenker først og fremst på de som bruker sykkelen til og fra jobben. Nå har de fått frem den kostbare karbonsykkelen sammen med den aggressive holdningen. De kaster seg ut i trafikken i trygg forvissning om at de er hevet over trafikkreglene. Og de ser ikke glade ut, selv konkurransesyklistene som forserer alle fjell rundt i Europa virker mer fornøyde. Det gjelder selvsagt bare noen, men de som er sinte og kranglete i trafikken ødelegger for de som oppfører seg ordentlig.

Det å sykle til jobben er prisverdig og de som gjør dette høster sikkert mye respekt i nabolaget, men det er påfallende mange som går på T-banen med sykkel i byen etter kontortid. De går av på sin stasjon og sykler hjem og alle tror selvsagt at de har syklet til og fra jobb.


Bysykler er et bra tilbud. Du kan plukke med deg en sykkel fra et stativ når du er på farten og sette den fra deg på et annet stativ når du er fremme. I Oslo er det over 100 stativer og et årskort koster 90 kroner. Fin løsning.

Fler og fler kjøper elektrisk sykkel. Salget tok av i fjor og det er ingen grunn til å tro at det blir mindre i år. Det er en fin og litt mer bekvem måte å komme seg rundt på og noen av de elektriske modellene kan oppnå svært høy fart. Noen modeller er egnet i terrenget mens andre passer best på gaten.


Jeg vet ikke om jeg har noen punchline til dette innlegget, men hva med; kom deg ut på sykkel, det er vår!

Jens
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar