mandag 3. april 2017

Lytt på radio!


Først en advarsel til dere som aldri hører på radiosendinger på NRK

Vær forsiktig med å lytte til enkelte programmer på NRK (1 og 2) både på dagtid og kveld! De er nemlig vanedannende!

Herregud så sidrumpa med melding om fiske, andakt og landbruksnyheter tenker du kanskje? Joda!
Jeg var vel faktisk der selv for noen år siden (i mitt daværende yrkesaktive liv). Så dødskjedelige programmer! Men så hørte jeg av min arbeidsnabo på pulten ved siden at han hørte på NRK. Jeg tenkte selvfølgelig; han er blitt så gammel ja.. nær pensjonsalder. Men han anbefalte meg å prøve selv. Og ja; det er faktisk litt av vært av programtilbud for enhver smak og alder.

Særlig programmet LUNSJ hver formiddag mellom 11 og 12 med programlederne Rune Nilson (bildet) og Torfinn Borkhus.
Her har det vært en herlig blanding av intervjuer med all verdens rare personer. Alle med Rune N's stemme. Han er en verdensmester med dialekter!

Rune har nå dessverre meldt at han er utbrent av å måtte finne på nye "artikler" fem dager i uka og føler seg utbrent. Det (foreløpig?) siste programmet ble sendt i forrige uke. Måtte det bare  gjenoppstå! Kom tilbake Rune! Gjerne med et nytt konsept. Du har en stor tilhengerskare der ute!


Men heldigvis dukker det opp et alternativ for oss som er minst like bra, men i en litt annen sjanger. Herrene Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland. De snakker om alt og ikke noe! Men er herlig underholdende! Dette er intelligent humor! Du har kanskje hørt at i kvelds-programmet deres testet de cola fra hele verden!
"Med skråblikk i fokus"  er deres klare åpningsreplikk. Første program er i dag kl. 1100 på P1 og går alle dager mandag - fredag.
 
"Elegant uten å virke diskriminerende" er også  et særdeles godt og "tydelig" utsagn fra deres munn!

Konklusjonen er altså at du fortsatt finner topp intelligent humor i våre medier uten at det skal være vulgært og diskriminerende.

Så: Gi UTAKT en sjanse og la oss håpe at Rune fra LUNSJ gjør comeback!


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar