fredag 22. januar 2016

Revestreker i Hallingdal

"Pelsdyrhald er framtidsretta!"


 
 
Pelsdyrbonde Sigbjørn Kirkebøen kommer med denne friske meldingen! Han skal ha et par poeng for den relative "høye og mørke" påstanden!
 
Flertallet av den norske befolkning, tverrpolitisk flertall på Stortinget og faktisk svært mange innenfor bondelaget er for å slutte med pelsdyroppdrett i Norge. Da er det frisk å mene at pelsdyrhold i Norge er fremtidsrettet!
  
Det kan jo riktignok se ut som om Mikkel smiler på bildet, men sannsynligvis er det fordi han (eller hun?) ser muligheten for en kjapp avledende manøver og vri seg ut av "fars" armtak og smette ut av "Svinepels-bua".
 
 Herren på bildet som er leiar i Valdres/Hallingdal Pelsdyralslag, mener at alle kritikere av pelsoppdrett burde "få på pelsen". Han påstår også at revene nå er "domestiserte" og tamme og derfor trives godt i bur! Men det spørs vel heller om herr oppdretter i den kledelige blå caps'en burde kjølhales først og så bures inne for at pelsen hans kunne bli blank og langragget.
  
Hr. Kirkebøen sier at veterinærer tilknyttet pelsdyroppdretterne (Altså som jobber for oppdretterne), mener dagens oppdrett er forsvarlig og er positive til tilstanden i norsk pelsdyrhold. Jøss det var en bombe at veterinærer som har mesteparten av sin inntekt fra oppdretterne, syntes bransjen gjør en god jobb og at dyrevelferden er topp!

Den offisielle veterinærstand er imidlertid samstemt i at dyra lider i små bur og at bransjen bør avvikles i løpet av 3 år. Dette skal gjennomføres ved tilskudd og erstatning til bøndene og bistand til å opprette ny næring for den enkelte.

Og ja da, jeg skjønner at det krever omstilling i en bransje i flere bygder hvor pelsdyrnæringen har vært hovedinntektskilde. Det er imidlertid allerede besluttet at alle i bransjen får erstatning tilsvarende 3 års inntekt når de slutter med oppdrett.

La oss håpe at alle delaktige i bransjen og de offentlige instanser nå endelig blir enige om at denne næringen avsluttes som planlagt og at de berørte får den nødvendige erstatning. Og at Mikkel deretter bare kan oppleves i sitt rette element!


PS!
I vårt innlegg nyttårsaften frarådet vi å komme med nyttårsforsetter nyttårsaften. Fordi de da raskt ville bli "glemt". Rent statistisk viser det seg at 98% av nyttårsforsetter som inngås nyttårsaften blir brutt i  løpet av januar. Men det stemmer selvfølgelig ikke for de du hadde?  DS

Geir
geirh@getmail.no

Kilder: Hallingdølen, wikipedia


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar