torsdag 21. januar 2016

USA

Jeg tror Donald Trump er den beste republikanske kandidaten til presidentvalget i USA. Og jeg håper den nye presidenten blir en republikaner. Tenk hvor morsomt det ville bli med Trump som ”Leader of the free world”. Litt uberegnelig kanskje, men klar og tydelig i sine uttalelser. Og de andre kandidatene er jo ikke særlig brukbare. Jeb Bush var visstnok den som fikset valget i Florida mens han var guvernør der, så hans bror, George W. ble president i 2000.
”Vanlige” folk i USA er skeptiske til de tradisjonelle politikerne fra Washington som følger de vanlige politiske prosedyrer og de synes det er for lite fremgang. Det går for sakte med bedringen av økonomien, det er fattigdom i store deler av landet og USA har mistet mye av sin posisjon som verdens sheriff. Trump fremstår som en suksess, som et bilde på ”The American Dream”. Politikk i USA dreier seg om markedsføring og Trump forteller publikum det de vil høre. De som møter opp på valgkampsamlinger for å følge showet til Trump er mennesker som kanskje selv er rammet av de dårlige tidene. Ikke rart at Trumps slagord ”Make America Great Again!” slår an. At Trump fremstår som rasistisk og homofob betyr ikke så mye støttespillerne hans.


Vi har sett litt av hvert blant amerikanske presidenter. John F. Kennedy ble skutt og drept etter kort tid som president og har på tross av dårlig håndtering av både Cubakrisen og Vietnamkrigen fått et godt ettermæle hos den jevne amerikaner. Richard Nixon falt for eget grep ved å beordre innbruddet som førte til Watergateskandalen og Gerald Ford greide ikke å gå og tygge tyggegummi samtidig. Ronald Reagan var senil og Bill Clinton var en horebukk. Det har vært mange skandaler forbundet med amerikanske presidenter helt fra den første, George Washington i 1789, og frem til i dag. Som politiker i USA er det vanskelig å holde noe skjult.

Ved å finansiere sin egen valgkamp er Trump helt uavhengig av finansielle støttespillere som gjerne dukker opp etter valg og krever gjenytelser. Dette er et pluss for Trump. At han kan snakke varmt for saker på møter som kolliderer med tidligere uttalelser, er et minus. Det gjør ham til noe av en løs kanon og det er vel verken USA eller verden tjent med.


For å være helt ærlig så tror jeg ikke Donald Trump er den som er best egnet til å bli president og sannsynligvis blir han heller ikke det. Han møter alvoret med partimøter og nominasjonsvalg snart og hans tilhengere er ikke der. Men han leder stort på meningsmålingene og han er helt klart et innslag som gjør valgkampen interessant.

Jens 

4 kommentarer:


  1. i am browsing this website dailly and get nice facts from here all the time

    SvarSlett
  2. Khanial Homes Currently, this attractive residential project offers both residential and commercial plots. Available sizes for residential plots are 5 Marla, 6 Marla, 8 Marla and 10 Marla. In addition, you can invest in 1 Kanal and 2 Kanal residential plots. Meanwhile, commercial plots for sale are 3 Marla, 5 Marla, and 8 Marla in size.

    SvarSlett