lørdag 16. januar 2016

Söta bror?

Jeg liker Sverige og jeg er der ofte for å handle. Såkalt grensehandel, eller harryhandel som noen liker å kalle det i en litt nedlatende tone. Og hvorfor ikke? Det er lønnsomt å handle i Sverige, selv i disse dager med svak krone. Ikke alle varer, men de aller fleste. Og så er jo utvalget i butikkene mye større enn vi er vant med i Norge.


Ofte er det stressede nordmenn med overfylte handlevogner vi ser på kjøpesentrene, ivrige etter å få med seg billig flesk og korv. Og det er jo OK, det er jo derfor de er der. Ute på parkeringsplassene ser vi nesten utelukkende norske biler, svenskene handler andre steder.Jeg vil foreslå at du før eller etter handelen tar deg tid til å kjøre litt vekk fra senteret og finne en rolig cafe eller et konditori for en fika. Fika er en svensk kulinarisk og sosial tradisjon. Det er en avslappet pause med kaffe og et bakverk som nytes i ro og fred, sammen med venner eller familie. Et konditori i Sverige har et mye større utvalg av kaker og boller enn vi er vant her hjemme og kvaliteten er topp. En fika kan selvsagt inntas overalt, også hjemme, men det er noe eget å innta dette på ”kondis” i Sverige.


Hvis du er i Strömstad kan jeg anbefale deg å kjøre inn i byen og ned til jernbanestasjonen. Der ligger Kaffedoppet. Et hyggelig tradisjonelt konditori med et stort utvalg av kaker og andre godsaker. Stedet har et 50-talls preg og er rolig og hyggelig, kaffen og kakene er førsteklasses. Kaffe og kanelbulle koster SEK 35,-.

Kanelbulle

Neste gang du er på tur til Sverige så ta deg tid til å kjøre litt vekk fra de store kjøpesentrene, du finner som regel en lokal og hyggelig cafe i alle byer. Det er en hyggelig opplevelse som gjør handleturen enda bedre.

Jens 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar