onsdag 27. januar 2016

Valgets kval?I høst gjennomførte vi i Norge et Kommunevalg. Og i 2017 skal vi ha et Stortingsvalg.
Altså som de fleste oppegående nordkvinner og -menn vet, avholdes det derfor valg annet hvert år i kongeriket Norge.
 
For å administrere disse valgene kreves det selvfølgelig noen uhildede og såkalt politisk nøytrale personer som kan gjennomføre dette de ukene valget pågår. Hittil har det vært gjennomført av et politisk ledet departement. Dette har, i følge Aftenposten, internasjonale valgobservatører påpekt er uheldig. Derfor besluttet Regjeringen  i 2014 å flytte valggjennomføringen ut av departementet.
Vi har derfor fått et nyopprettet direktorat med navnet VALGDIREKTORATET.
(Bare navnet får meg til å tenke på både "Supperådet" og Kirkvaag/Lystad/Mjøen, men ok).

Ja-ja tenkte jeg. Det høres jo fornuftig ut. Men det kan jo bli vanskelig å ansette deltidsarbeidene personer med tung kompetanse bare for et par måneder annet hvert år. Men...
Norges første valgdirektør, Bjørn Berg forteller til Aftenposten at både han selv og 30 - tretti medarbeidere skal ha fulldags stilling! Altså skal (minst?) 31-trettien personer jobbe heltid med valget i Norge som gjennomføres i løpet av 3-4 uker annet hvert år!

(Ta en puste/tenkepause her...)

Jada, jeg tenkte når jeg leste dette første gangen at det blir jo for lettvint å ironisere over det.

 MEN:
Regjeringen har dog tenkt litt lurt da!
De falt ikke for fristelsen til å legge det nye direktoratet til Oslo, men valgte sommerbyen Tønsberg. Det er jo genialt med såpass mye fritid (Unnskyld! Ledigtid).  Undertegnede stiller gjerne som ubetalt ledigtids- og reiseleder!
  Her kan vi med beskjedne midler også reise med store rabatter utenfor sesongen! Og kort vei til Torp flyplass og videre til Palma (bildet under), samt store alpin- og langrenns-muligheter i Buskerud. Solbriller blir en del av arbeidsantrekket og avspasering viktigste parameter. Og selvfølgelig blir det tid til studieturer der det er mistanke om at korrupte valg blir gjennomført eller man kan bistå UD med forefallende oppgaver i Finnmark?Helt seriøst håper jeg Erna & co vet hva de holder på med. Skjønner det er mange utfordringer nå, men Valgdirektoratet hjelper verken på velgeroppslutning eller  nøkternhet i Statsbudsjettet.

Men tusen takk for at vi som "klør i finga" etter å ironisere over det offentlige, får så mange og gode tips!


Kilde: Aftenposten

Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar