søndag 21. februar 2016

Motetips for menn

Det er på tide at noen griper fatt i problemet. Det er mye motekriminalitet der ute. Men de skyldige kan ta det med ro, det er ikke straffbart. Om vinteren kan vi stort sett gjemme oss i våre svarte, kipe boblejakker, da ser vi stort sett like ut alle sammen. Men det går mot vår og sommer, det betyr mindre klær og da bør vi ta litt hensyn til de rundt oss. Når det gjelder kvinner er det minst mulig klær som gjelder etter min oppfatning, dette er ment som en hjelp for menn. Husk, det er ikke tøft å være dårlig kledd.

Det er viktig at vi følger noen grunnleggende regler, tenk på fasong og BMI. Det er ikke stilig med skjorten utenpå hvis vi har kulemage. Ikke la deg lure av at Dressmann selger klær opp til 9XL. Et plagg som er stilig på en L kropp er ikke nødvendigvis like stilig i 9XL. Og husk at du blir ikke slankere av å bruke trange klær. Men ikke la deg påvirke av de som pusher treningsprogrammer og dietter, du kan helt klart kle deg stilig selv om du ikke har idealkroppen. Du må bare tilpasse deg litt.


Klær med trykk er for barn. Det ser bare dumt ut at en voksen mann går med klær med idrettslogo eller slagord. Bruk det gjerne på fotballkamp eller konsert, men det passer ikke på jobben eller på byen. Bruk skjorte, da viser du at du har et minimum av kontroll og er i stand til å håndtere knapper. Nøytrale T-shirts og piquéskjorter er fint og gir et avslappet og laidback inntrykk. Jeg mener helt klart at singlet kun er forbeholdt noen få. Bare, hårete skuldre og blottlagte dårlige tatoveringer trenger ingen å se. Og husk at det finnes andre farger enn mørke blått og svart, det er fint med litt farger om sommeren.For meg er å gå i shorts en viktig del av sommeren, men det gjelder å velge shorts med omhu. Fotballshorts med striper på siden som glir ned og får et rørleggerpreg når du bøyer deg er ikke akseptabelt. Heller ikke piratbukser som slutter midt på leggen, det ser ut som du ikke kunne bestemme deg da du kledde på deg. Og alt i kamuflasjemønster bør unngås. Avklipte olabukser var greit på 80-tallet, det holder ikke i dag.Fottøyet er viktig. Det er ikke alltid det passer med utgåtte joggesko eller flipp-flopps. Sandaler med brune sokker vet vi ikke går an. Faktisk er det noen få typer sandaler som er akseptable, men aldri med brune eller svarte sokker. Lette sommersko i canvas er jo fint.


Bare så det er sagt, kle deg i hva du vil når du er innendørs, jobber i hagen eller skal male hytta. Men ta hensyn når du skal ut blant folk.

Jens 

2 kommentarer: