torsdag 25. februar 2016

Turist i egen by

Jeg har vokst opp i Oslo og bodde der i 20 år før jeg emigrerte til Nesodden. Men jeg føler jo tross alt tung tilhørighet til Oslo likevel.
Derfor var det litt pussig å vurdere et vinterferieopphold i "Tigerstaden". Alternativt er jo å "reise over bekken etter vann". Beslutningen i familien ble tatt om et "høyfjellsopphold"  i Holmenkollfjella!. Nærmere bestemt på Lysebu.


Lysebu er eid av fondet for dansk-norsk samarbeid (Det danske folk samlet inn store penge-summer under siste krig for å sende mat til Norge. Etter krigen sto det igjen en stor sum penger. Som takk for hjelpen ga Norge Lysebu i gave til fondet slik at danskene kunne reise til Norge og oppleve norsk kultur).

Nok historie.

Uten å gå TripAdviser og andre i næringen vil jeg gi mye ros og litt ris til hotellet. Jeg har vært her  3-4 ganger tidligere i jobbsammenheng, men noe annet blir det i privat regi. Og det er jo først da du oppdager at hotellet ligger i det øvre delen av prisskalaen (selv for Oslo).
Men! For å si det med en gang! Det er verdt hver krone!

Rommene
Ale rommene (også de litt større og suitene) er lune,
delikate og tydeligvis  møblert med varmt hjerte.
Vertskapet har lagt skjela si i å få rommene hjemmekoselige.
Men kvalitetskontrollen har gått forbi iallfall ett rom  (bilde til høyre) 


Spisestuene og salongene
En av årsakene til at vi valgte Lysebu, var innredningen med
små stuer og lune peisestuer. Her var det virkelig hjemmekoselig og ALLTID frukt, kaffe, te og ferske aviser (ja da, trykte!) i nærheten. Spisestuene var også smakelig innredet og ikke større enn at man unngikk storsalpreget.Svømmebasseng
Her var det lett å trives! Topp garderober, badstue og treningsutstyr. Delikat interiør og farger. Vannet hadde riktig temperatur og var moderat kloret. Topp!Maten
Jeg trodde perioden med høy dekorert mat på tallerkenene var over. Men nei, ikke på Lysebu.  Dessverre var jappetida tilbake, hvor kjøkkensjefene kappes om de mest ekstreme retter og aparte smaker samt fargekombinasjoner som  minte oss om helt andre "saker" enn topp måltider. I tillegg (og det er muligens rent personlig ) syntes jeg det er greit at kokken har tatt livet av dyret før det serveres (mye blod for penga..)  Alle mulige smaker og krydderier tok også  livet av hverandre. Og til slutt; det holder ikke i dag å dryppe 4 dråper med saus (brun) på desserten eller på kjøttet (rødt) og slippe unna med det! For de som liker lakris-is (bildet under) er denne desserten topp.
Men viktigst! Frokosten og lunsjen var topp!Miljøet
Hvis vi skal kalle det overordnede inntrykk "miljø", er det en klar sekser. Lunt og trivelig både inne og på terrassen ute i sola var topp. Å sitte der i vintersola med sigar, espresso og dagens aviser ga livet mening!


Betjening
Her blir det en klar sekser! Alltid en person diskret tilstede uansett hvor. Både i spisestuer, resepsjon og  ved cognacvogna..PS
På hvert rom sitter det en liten bamse (bildet) på senga.
Svært mange av gjestene (både de over og de under 5 år) vil gjerne ha med seg Brum hjem. Så også jeg (over 5).
Jeg skjønner at direksjonen ikke kan dele ut bamser til alle
gjestene, men når det omtrent må innkalles til ekstraordinært
styremøte for å beslutte at vi kan få kjøpe en, da...
DS

Til slutt: Vi kommer gjerne tilbake til Lysebu. Men da må
kjøkkensjefen og ledelsen i fellesskap bli enge om at høy mat, rare og udelikate farger og konsistens samt tilfeldig krydring forbedres betraktelig!


Interiør- og eksteriørbilder: Lysebu        Øvrige: geir h

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar