søndag 5. mars 2017

De nye langrennsøvelsene


 
Nå er ski-VM i Lahti over, med som vanlig god medaljehøst for Norge.

Jeg liker ikke så godt disse fellesstartene på korte rundløyper, det virker som forsøk på å få langrenn inn på en stadion for å tekkes publikum og sponsorer. Og når det blir et poeng å være rask til å spenne på seg skiene etter halvgått løp så synes jeg det blir tullete. Det har lite med langrenn å gjøre.

Men nå ser jeg helt klart en ny tendens i langrennssporten. Det virker som de har hentet noen elementer fra den underholdene sporten roller derby.

Roller derby er en kontaktsport som foregår på rulleskøyter rundt en bane. Det er mange regler, selvsagt, men enkelt sagt det går ut på at fem på hvert lag skal komme først og de skyr ingen midler for å vinne.

I Lahti har vi sett tendenser i samme retning i langrennsporet, med taklinger, påkjørsler, stavbrekk og spektakulære fall. Og har de ikke blitt taklet av andre så har de ødelagt for seg selv. Flest mulig løpere samlet i trange spor og krappe svinger, det er nok fremtiden for langrennssporten. Veldig underholdene!

Vel, dette var en litt uhøytidelig betrakting etter VM. Stort sett god innsats og fine resultater av de norske og topp underholdning fra Lahti.

Men også veldig morsomt med seier til Alex Harvey på 5-mila!

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar