onsdag 17. mai 2017

Dagen derpå

Så er det den dagen igjen. Dagen du må tenke over hva du gjorde i går og prøve å rekonstruere. Neida, så ille er det vel ikke for de fleste av oss. Men det er klart at hvis du finner grønske bak på bunaden eller rester etter mageinnholdet ditt på dressen er det kanskje grunn til å tenke seg litt om.


Vi har en tendens til å feire helligdagene på samme måte hvert år, og det er noe av sjarmen med dem. Og nasjonaldagen er ikke noe unntak i så måte. Tidlig opp, mye styr med klær og flagg før alle er klare. Barnetoget er jo et fast innslag for mange og selve grunnstammen i 17. mai feiringen. Stolte foreldre og besteforeldre står langs ruten og venter på de håpefulle mens de hører på dårlig hornmusikk. Etter toget er det leker og konkurranser med potetløp og tombola. Litt mye inntak av is med påfølgende kvalme hører med. Sånn skal det liksom være. På kvelden er det de voksnes tur med høyt alkoholinntak og tvilsom grillmat, akkurat som tidligere år.
 

Og det er jo det som er greia, tradisjon. Merkedagene skal feires som tidligere år, det tuller vi ikke med. Vi søker det trygge og kjente på samme måte som når vi ser en god film flere ganger. Det er kanskje sånn at de fleste av oss møter mange utfordringer i hverdagen og vi søker det komfortable og kjente når vi skal slappe av. Håper dere alle hadde en fin 17. mai, akkurat som årene før. Og at dere kommer gjennom denne dagen også.

Og nå, fotball! Nærmere bestemt eliteserien som det heter i år. Laget som ble dømt nord og ned før sesongen, nemlig STABÆK, ligger nå i toppen av tabellen kun 3 poeng bak de «suverene» RBK. Håper de fortsetter det gode arbeidet på Nadderud!

JensIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar