onsdag 3. mai 2017

Så kom sommer'n da dere!Vi skriver 3.mai og det ser ut til å bli 18 uker med sol, sommer, bading, båtliv og
late dager ved fjorden, lange dager med fiske eller toppturer i fjellet!
 
Men det kan jo bli litt kjedelig med så mange uker selv om du pendler litt mellom fjord, fjell eller.. unnskyld og en uke eller to i det forjettede landet Syden.
 
Nå lurer du kanskje på hva jeg har røyka eller drukket? Nei, nei! Jeg snakker om oss som ble født i de harde etterkrigsåra (la oss si 1947 - 1955).. Ok, sett harde i hermetegn da.
Noen kaller oss dessertgenerasjonen. Gjerne det! Men vi kan jo ikke noe for at vi tilfeldigvis ble unnfanget i det riktige tidsrommet. Men selv Stortinget har skjønt at "den" generasjonen fikk litt vel mye (Derfor blir det mindre til de neste generasjonene). Noen av oss har jo også fått muligheten til å slutte tidligere med AFP (Avtalefestet pensjon). Altså bli pensjonist før fylte 67 år. Jeg var selv så heldig og har ikke angret.
 
Våre tanker i dag går derfor til årskullene etter oss. De som i dag sitter med "motvind", lønnsoppgjør, oppsigelser, overtid, grinete sjefer, bil- og busskøer og er (berettiget) bekymret for fremtiden.
 
Men glansbildet er selvfølgelig ikke så fett! Etter å ha passert 60 dukker det dessverre opp diverse livstruende sykdommer, men det gjelder jo alle generasjoner. Alle dere (vi..) i målgruppen har imidlertid vunnet det store loddet. Så er du selv i gruppen; Ikke gå rundt og syt om at "vi har det så fælt!". DU! Akkurat du ja! Sannsynligvis er du og de fleste andre lesere av denne bloggen i den nevnte aldersgruppen.
Men vi har tross alt bygd landet! sier du! Å nei! Det var nok generasjonen før oss. De som opplevet og i beste fall, overlevde krigen. Vår generasjon kom til dekket bord!

Så da skal vi kanskje kle på oss en smule ydmykhet og takke generasjonen foran oss? Eller kanskje som en venn av meg sier; "Skål for våre foreldres  barn!"


Geir
geirh@getmail.no


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar