søndag 21. mai 2017

Hvorfor er det sånn da?

Jeg er en blond gutt som kanskje ikke har funnet opp kruttet, men klarer tross alt å gjøre meg visse refleksjoner på en ellers stille søndag.

Først i dag et lite innslag fra møbelbransjen.
Hvorfor har alle møbeldesignere en oppfattelse av at menneskekroppen er 30cm fra foten til kneet og 120cm fra kneet til rumpa?
Har du forsøkt å komme deg ut av en designsofa uten å lete etter en stropp eller håndtak i taket?
I beste fall havner du på knærne foran det "elegante" møbelet.


Det er komplett umulig på en tilnærmet elegant måte å  komme seg ut av kreasjonen uten å klore deg fast i stoffet i puta!
Er det en nyutdannet sofadesigner der ute som kan forklare (eller innrømme) hvorfor design er viktigere enn brukervennlighet?


Så en tur ut på veien

Norges Automobilforbund (NAF) skal visstnok være bileiernes og bilistenes forening. Og dermed tale deres sak. Men når det gjelder en nokså brennheit sak om 56 nye bomstasjoner i Oslo og omegn, er det tyst. I følge Finansavisen mener NAF at dette er en sammensatt problemstilling (!). På NAF's Facebook-side oppfordres medlemmene til å la bilen stå. Jeg gjentar; Når du ha blitt medlem er NAF's hovedfokus å få medlemmene til å la bilen stå!
I følge NAF-sjef Stig Skjøstad er hans medlemmer multi-brukere av transportmidler (!). Altså er det lurt å være medlem selv om du bare benytter T-banen. Men.. I 2013 endret NAF sin formålsparagraf fra å være en Bilorganisasjon til å være en Trafikkorganisasjon.

Nok et sitat fra NAF-sjefen; "Våre medlemmer har et stort behov når det gjelder bilen, men også et stor behov for rammevilkår for andre tranportformer". Les denne setningen én gang til og la den synke inn. Kanskje endre navnet til Norges Anti-bil Forbund?

Det får være nok for idag! Ha en fortsatt god søndag!

Geir
geirh@getmail.no


Kilde: FinansavisenIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar