fredag 12. mai 2017

Kom mai du skjønne milde?


Som Jens skrev i sitt siste innlegg her på bloggen, er det mange gode dager i mai. Men...
Kanskje kunne maidagene og resten av året vært adskillig bedre hvis vi fortsatt hadde hatt unionen med Sverige?
Flagget over var det ikke lov å bruke etter 9. juni 1905. Da ble unionen med Sverige oppløst og Norge måtte klare seg selv. Og ja, jeg syntes også at rødt/hvitt/blått er penere enn blågult. Men la oss 'simulere' litt om hva - hvis vi fortsatt hadde union med Sverige:

  • SPORT Selvsagt hadde vi blitt råsterke i fotball, håndball, ishockey, rally, svømming, sykkel, golf og kanskje et par andre grener.
  • INDUSTRI Nåja.. kanskje vi kunne beholdt enten Volvo eller SAAB innenfor landets grenser og svenskedelen av unionen kunne fått billig oppdrettsfisk og aluminium vestfra. Men viktigst blir jo at alu-SAAB'en er reddet!
  • INFRASTRUKTUR Eller på godt norsk; hvor skal vi bo og hvor skal vi kjøre bil? I Norge har vi bestemt at det skal bo mennesker på hvert jorde, på hver fjelltopp og ytterst på hver holme og hvert skjær. I Sverige har de samlet folk der det er mest fornuftig å bo. Derfor blir veibyggingen nå lagt etter svensk modell; Den korteste veien mellom 2 punkter er en rett linje (Hører dere Statens Vegvesen!). Alle Europaveier legges mellom hovedbyer og med tilførselsveier til mindre byer og tettsteder (turen på E6 mellom Oslo og Trondheim blir dermed 2 timer kortere og legges kanskje via Sverige).
  • FORSVAR Norge får spleise med  Sverige (Jada, jeg vet vi er medlem av NATO) som erstatning for milliard-satsningen i Norge på F35 som aldri blir ferdig.

Men det største problemet; Hva i all verden skal vi gjøre med "svenskehandelen"?  Den blir jo borte! Hvor skal vi kjøpe billig flesk og sprit nå da?



Nei! Vi får la det være som det er! Herregud! Jeg vil overhodet ikke slutte å besøke Kaffedoppet i Strømstad som har Nord-Europas beste "kanelbullar"!

Geir
geirh@getmail.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar