mandag 20. november 2017

Idrett - nok en gang

Det har vært mye snakk om idrettens sløsing med penger i høst. Romslige representasjonskontoer og høye bar-regninger har blitt avslørt etter at kravet om åpenhet om idrettens pengebruk ble etterkommet.

Nå har vi som kjent snart olympiske vinterlekerleker, de 23. i rekken, i Pyeongchang i Sør-Korea. Og det er klart, utøvere og ledere må jo ha et sted å bo under lekene og det viste seg raskt at OL-leiren ikke helt holder mål. Det var nemlig ikke mulighet til å få norsk mat der. Det var ikke lov er til å ta med mat inn i leiren og det er visst en nødvendighet for at utøverne skal yte sitt beste. Jeg skjønner jo at det kan være en fordel at utøverne får den maten de er vant til, men allikevel.


Vi vet jo at Koreansk mat både er god og næringsrik og er sammensatt av ris, mye grønnsaker og litt kjøtt, og betraktes som en av verdens sunneste. Det norske derimot er litt annerledes, men er kanskje det norske utøvere trenger. Håper ikke pultost og joika-kaker står på dopinglisten.

Så hvordan løser de så dette med innkvarteringen? Jo, de leier et hotell for en måned til den nette sum av 4,5 millioner kroner og pusser det opp til norsk standard. Legger parkett overalt og maler vegger og tak.


Et norsk firma skal desinfisere bygget mot sopp og bakterier og med norske kokker og rengjøringspersonale burde alt ligge til rette for norske gullmedaljer. I forrige OL i Sotsji var det en av de norske utøverne som fikk en allergisk reaksjon i leiren og det skal unngås denne gangen. At andre nasjoner er misunnelige på Norges opplegg forstår vi jo. Vi tror og håper det gir oss en konkurransefordel sier landslagssjef Vidar Løfshus. I tillegg til hotellet leier Norge et skigymnas i nærheten, som også måtte bygges om til ønsket standard.

Jeg vet ikke hva dere synes, men å omtale dette som olympiske «leker» blir litt feil. Idrett er ingen lek, det er et blodig og ganske kostbart alvor. Prisen pr. medalje kan vi regne ut i etterkant.

Men jeg ser jo fordelen med å leie et eget hotell, nå slipper idrettstoppene å gå ut for å drikke. Jeg regner med at det for den prisen også følger med en velfylt bar.

Jens
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar