torsdag 30. november 2017

Julekalender


Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.

Hva skjedde første desember?
Woody Allen ble født 1. desember 1935 i Brooklyn, New York. Han er kjent som filmregissør og skuespiller, særlig for romantiske komedier. Hans mest kjente filmer er Annie Hall og Manhattan.
 
I 1971 kom John Lennon ut med ”Happy Xmas (War is Over)”.
 
Skuespilleren Nils Ole Oftebro ble født i 1944 i Sarpsborg.
 
Forfatteren Jakob Sande ble født 1. desember 1906.  Han gav i sin levetid ut ti diktsamlinger og tre novellesamlinger. Mange av diktene hans ble tonesatt og ble populære viser. Sande ble en folkekjær dikter i løpet av sin karriere, og flere av diktene er fremdeles svært populære. Sande døde i 1967.
 
 


I 1913 introduserte Ford Motor Company for første gang det bevegelige samlebåndet som gjorde det mulig å produsere en bil hvert 2,5 minutt. Dette revolusjonerte bilindustrien og gjorde det mulig å produsere billigere biler.

 

Da er desember over oss, med alt det innebærer. Julegatene er åpnet for lengst, julemarsipanen har gått ut på dato og butikkene overgår hverandre i tilbud på ribbe. Også er det gavene da, hvordan overgå fjorårets og tilfredsstille grådige barnesinn på julaften? Nyt tiden frem til jul og husk at det er viktigere ting i verden enn det siste overprisede elektroniske skrotet alle må ha.
Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar