fredag 17. november 2017

Noen spiser vi, noen kler vi på oss, noen leter etter oss og noen leker vi med

Neida! Idag er det verken 20 spørsmål eller ukas quiz!

Herren under levde for 200.000 år siden i Afrika. Han ser forsåvidt renslig og grei ut.
Ettersom årene gikk fikk våre forfedre og -mødre imidlertid mer smaken av det gode liv og så var vi gang!Jeg drister meg til, som en innledning idag, å påstå at herren over tok bedre vare på de dyrene de klarte å fange og etterhvert også temme enn vi gjør idag. Gutta og jentene drev ikke med seigpining! Her var det kort prosess og så rett i gryta.

Men på et eller annet tidspunkt begynte etterkommerne etter herren over å TENKE... og det var starten på det første jordbruksoppgjøret og så var helvete igang! Men ble vi noe klokere da?
Ok, vi klarte å reise oss opp å gå på 2 bein. Klarte å kommunisere med hverandre, men etterhvert med forskjellige lyder (språk) og var like langt!
Krig, krangling og faenskap! Er vi noe bedre enn dyrene? Og har vi blitt flinkere til å ta vare på husdyrene våre?

DYRENE VÅRE, 
Selvfølgelig er vi iallfall noe klokere. Vi klarer å organisere vårt landbruk fornuftig, men vi har fortsatt ikke god nok fokus på dyrevelferd.  Vi organiserer landbruket på bondens fortjeneste og landbruksorganisasjonenes premisser. Ja, noen bruk er omsider godkjent (og får dermed støtte) som økologisk drift og med fokus på dyrevelferd.

Det innebærer at griser, kuer, okser og sauer fortrinnsvis blir avlivet på gården de har vokst opp og slipper en svært stressende transport til slakteriet.I tillegg er det krav til at dyra får tilbringe tid utendørs hver dag og ha god plass inne på tregulv med mykt dekke. Men det er fortsatt bare en brøkdel som driver på denne måten.

Som overskriften på dagens innlegg sier har vi i tillegg til våre vanlige husdyr også pelsdyr og kjæledyr. Fortrinnsvis hund og katt.

Pelsdyr skal jeg denne gangen kun nevne... Jeg håper og tror (selv om det tar lenger tid..) at dette dyreplageriet snart er slutt! Vær så snill og støtt alle gode tiltak og kampanjer som støtter nedleggelse av alle pelsdyrfarmer! Og selvfølgelig skal oppdretterne få støtte når de legger ned driften!

Redningshund (Tidligere kalt lavinehund). Dette er en privat organisasjon, som nå heter Norske Redningshunder
(ikke organisert i Politiet). Støtt dem!


$
Mens jeg skriver dette, tikker det inn en melding om at en dame har vunnet en grei sum i Vikinglotto
Nemlig 341 millioner kroner. Hun vil gjerne fornye kjøkkenet! Mmm... kjære frue/frøken; Du kan kjøpe deg et nytt, flott kjøkken hver dag frem til sommer'n neste år for den summen! I tillegg kan du ta deg en tur med hundespann world wide! Og så kan du jo yte en skjerv til en eller flere av organisasjonene som har fokus på dyrevelferd.


Geir
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar