fredag 10. november 2017

Melk, honning og lykke inn i evigheten!*

Mens det er elendighet, sult, krig og faenskap i resten av verden, lever vi i en evig lykke her nord i vårt oljerike!


Eller?
Det har tydeligvis skjedd en viss holdningsendring her i lykkelandet. Det er snart slutt på oljen, eller bør oljen bli liggende til de neste generasjoner?  Noen mener vi har fortjent å få med oss "den siste olje", trekke opp stigen etter oss og la de neste generasjone klare seg selv som best de kan.

Først bare et lite tall å tygge på; Det vil koste oss den nette sum av 570 milliarder norske kroner å stenge (plugge) de brønnene vi har.
Jeg er ingen makroøkonom og skal derfor heller ikke prøve meg på en konsekvensanalyse, men skjønner jo at det medfører visse konsekvenser.. og det skal visstnok ikke være stor endringen på oljeprisen før vi står midt i krisa!

Det jeg egentlig tenkte å si litt om var om vi i dette kalde landet langt mot nord ikke tåler den minste lille motstand! Som for eksempel:

Verden går under hvis:
  • Prisene går opp 3% i løpet av året
  • Renten går opp/ned 0,5% (begge deler er visst like ille) 
  • Eiendomsprisene går opp/ned 20% 
  • Det kommer 3 cm snø på bakken og du ikke har skiftet hjul på bilen/Ikke finner vinterskoene
  • Kjolen/vinterfrakken ikke passer
  • Poden på åtte har fått søle på buksa
  • Jula/julemarsipanen/nissen kommer alt for tidlig/alt for sent i år
  • NRK/TV 2 med flere ikke sender DET programmet du forventer tirsdag kl 1900

SÅ:
Trenger vi en smell for å skjønne at vi har det fantastisk i dette landet?

Slutt å syte! Vi har både melk og honning, grei økonomi, relativt bra politikere, trygg barndom, voksendom og alderdom. Hva mer er det du forventer? Kanskje du skal prøve å få r... i gir, ta på deg gåbort-smilet og vise verden at vi her nord er et skikkelig bra folk! Ta iallfall 5 minutter og tenk på de nære, hverdagslige lyspunkter! Og pass på at du ikke blir syk av å ikke være syk....!

Kanskje vi skal late som om vi er i den evig lykkerusen som en gullmedalje i OL eller VM gir oss? Det er lov å heise flagget en hverdag, klemme naboen og rope hurra og heia oss! Pass bare på at at naboen ikke ringer politi/legevakt for å få deg mentalundersøkt.* Skjønner du ikke uttrykket melk og honning, spør en voksen eller nærmeste pårørende. Alternativt kan du stave deg gjennom en av bøkene om Ole Brumm. 


Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar