mandag 16. desember 2019

Jul 17

Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.

Dagen i dag 17. desember skjedde blant annet følgende:
Kåre Valebrokk (DN) ble født i 1940
Odd Karsten Tveit ble født i 1945
I 1903 hadde brødrene Wright den første vellykkede flying med motordrevet fly. 
I 1989 ble den første episoden av The Simpsons sendt

Årets julegris
Nå tror du selvfølgelig det kommer et litt ufint bilde av en julebordsgjest på vei ut i taxien fra Gamle Raadhus kl. 0340 med slipset rundt hodet, en kvart vodka i den ene hånda og frk Larsen på Regnskap under den andre.

Nei da, det blir jo bare for dumt og er jo ikke noe morsomt...  med mindre vi hadde et bilde av de to da selvfølgelig. I dag er det  bare en liten oppfølger fra et tidligere innlegg, (Husgrisen Esther). Vi fikk en god del tilbakemeldinger på "kosegrisen"!
Vi skal derfor snakke om flere glade julegriser!

På bildet til venstre ser du en glad gris hos Grøstadgris. Her går alle grisene ute og nyter frisk luft og gress og røtter hele året. De kan bevege seg fritt, gnage på trær og røtter og leke sammen. Og når Nøffe skal gå over til de evige gress-sletter, kommer slakteren til grisene der de bor og føler seg trygge. De slipper den lange transporten som Nortura-griser må oppleve med mye stress som også gjør kjøttet dårligere.
 
Flere opplysninger får du hos www.grostadgris.no

Og dette ble ikke kanskje så grisete som du kanskje hadde trodd, men få med deg at du kan nyte både ribbe, sylte og labber med god samvittighet hvis du kjøper julegris fra Grøstad. Her er dyrevelferd og økologisk drift høyt prioritert.

(Nei, vi i SK-redaksjonen mottar  INGEN sponsormidler eller gaver for å skrive det overstående! Det er bare en sann fornøyelse!)

Vel, det får være nok griseprat i denne jula!

Nytt fra Språkrådet
Det ærverdige rådet har besluttet at SINNSYK ikke er et godkjent ord! Ha-ha! Når er jeg spent på hva dere 1.8 mill. norske menn, kvinner, jenter og gutter under 47 år vil finne på å bruke for å forsterke annenhver setning dere slipper ut av munnen! Men dessverre (miss)brukes ordet mer og mer også i alle muntlige  medier. Også av journalister! Foreløpig ikke i skriftlige fora, men det kommer nok dessverre der også.

NB! I morgen må du følge oss! Da kårer vi Norges beste Akevitt.


Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar