mandag 2. desember 2019

Jul 3

Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre.
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.

Hva skjedde tredje desember?

Ozzy Osbourne ble født 3. desember i Birmingham, England. Sanger i Black Sabbath fra 1966 til 1978 og igjen fra 1997.  Også en stor solokarriere. Hans dag er verdt å feire!

Patricia Krenwinkel ble født 3. desember 1947 i Los Angeles. Hun var medlem av ”the Manson family” som 8. august 1969 brøt seg inn i et hus i Hollywood og drepte skuespillerinnen Sharon Tate og fire andre. Neste dag var hun med på drepe Leno og Rosemary LaBianca. Hun ble funnet skyldig og dømt til døden, men dette ble senere omgjort til livsvarig fengsel.

I 1967, i Cape Town, utførte dr Christian Barnard historiens første hjertetransplantasjon. Pasienten, Louis Washkansky levde bare 18 dager.

I 1965 utgir The Beatles LP-en  
”Rubber Soul” i England.

 
The Beatles brukte kort tid på innspillingen av Rubber Soul for å få den ferdig til julesalget. Den lå under treet hjemme hos meg på juleaften og lykken var stor da den ble pakket opp. Topp album som viste en utvikling hos bandet med påvirkning av Bob Dylan, The Byrds og The Beach Boys. Norwegian Wood med George Harrisons sitar er magisk den dag i dag.

JensIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar