fredag 20. desember 2019

jul 21


Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden

Skal det være torsk på julaften?
Ikke for å ødelegge julekosen og julemiddagen, men den ferske juletorsken er svært ofte lagret i flere uker i kummer før den leveres til forhandler og butikk!
Frossen er ferskest!
Definisjonen på fersk og vill torsk er nok noe vag! Torsken som tas på havet av store fangstbåter blir satt ut i kummer når de kommer til land. Enten for å vokse eller for at det passer for neste salgsledd å slakte fisken.
Det du derimot kan stole på er 'fabrikkskip' som blokkfryser fisken umiddelbart etter at den kommer opp fra havet. Når du tiner den og koker eller steker etter proffenes oppskrift blir smaken som fersk fisk! Bare prøv!

Det tryggeste er selvsagt å fiske juletorsken selv! Da er den garantert fersk og du kan i tillegg fortelle juleselskapet om den bragden du gjorde i kulde og blåst for å skaffe årets juletorsk!Av de få ting som er både sunt og godt kommer torsken (iallfall for meg) høyt opp

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar