mandag 9. desember 2019

Julekalender


Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. 
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.
Hva skjedde 10. desember?
 
10. desember er julekakenes dag i Candyland!
Dette er dagen for overrekkelse av Nobels Fredspris. Noen eksempler: 1906 Theodore Roosevelt, 1953 Albert Schweitzer, 1983 Lech Walesa, 2009 Barack Obama.
 
Har du bakt til jul? Og kom ikke med den gamle om at ingen spiser kakene allikevel. Den holder ikke, du må sette frem noe. Derfor kommer jeg i dag med oppskrift på skikkelig gode kaker, serverer du disse så blir de spist. Garantert!
Havrecookies med rosiner
Du trenger
230 gram smør (romtemperatur), 200 gram brunt sukker, 50 gram hvitt sukker, 2 store egg, 1 spiseskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker, 1 spiseskje mørk sirup, 190 gram hvetemel, 1 teskje bakepulver, 1 ½ teskje kanel, ½ teskje salt, 240 gram havregryn, 140 gram rosiner.


Miks bløtt smør og alt sukkeret til det er glatt. Tilsett eggene og kjør til det er skikkelig blandet. Bland inn vanilje og sirup og sett til side. I en annen bolle, bland mel, bakepulver, kanel og salt. Bland så dette godt med de våte ingrediensene. Bland inn havregryn og rosiner. Deigen blir tykk og klissete så sett den i kjøleskapet ca. en time. Ta den kalde deigen og rull kuler, ca 1 ½ spiseskje deig pr. kake. Sett på brett med bakepapir i passe avstand, kakene flyter litt ut.  Stekes på 180-200 grader i 10-12 minutter, de skal bare være lys brune og bløte. La kakene kjøle i fem minutter på stekebrettet  før du legger dem på rist. På den måten blir de litt sprøe på utsiden og litt seige inni. Kan fryses når de er kalde. Lykke til!
Jens
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar