onsdag 4. desember 2019

Jul 5

Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. 
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden. 

Hva skjedde femte desember?George Armstrong Custer ble født 5. desember 1839.
Amerikansk general som 25. juni 1876 ledet 210 menn i slaget ved Little Bighorn mot en indiansk styrke ledet av Crazy Horse og Sitting Bull. Custer og alle hans menn ble drept.
I 1946 ble Gram Parsons født. Nyskapende rock og country artist mest kjent fra The Byrds og The Flying Burrito Brothers.

Eddie ”The Eagle” Edwards ble født i 1963. Britisk skihopper som var med i OL i 1988. Han kom på siste plass både i 70 og 90 metersbakken. En dårlig skihopper, men populær hos publikum verden over.
I 1492 oppdager Christopher Columbus det vi i dag kjenner som Haiti.
I 1965 utga The Who ”My Generation”.
Julebordsesongen er i full gang.  Det kan jo være en prøvelse, med fet mat og sterkt drikke flere ganger i uken. Det er hyggelig å ta på pene klær og more seg med kolleger eller venner, men ofte må vi jo også gjennom noen pliktløp. Når juleaften kommer er det ikke like stas med ribbe eller pinnekjøtt - hvis det er for femte eller kanskje åttende gang.
Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar