fredag 6. desember 2019

Julekalender


Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. 
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.

Hva skjedde syvende desember?
Søndag 7. desember 1941 angrep Japan den amerikanske marinebasen Pearl Harbor. Angrepet ble gjennomført av fly og miniubåter. Angrepet skadet eller ødela 21 amerikanske krigsskip, 188 fly og drepte 2335 amerikanske soldater og 68 sivile. Angrepet førte til at USA ble med i andre verdenskrig.7. desember 1962 døde Kirsten Flagstad. Hun ble født på Hamar 12. juni 1895 og var Norges og kanskje verdens største dramatiske sopran. Hun er også en av Norges internasjonalt mest kjente kvinner.

Kristofer Hivju ble født 7. desember 1978. Norsk skuespiller som har hatt mange roller i fjernsynsserier og filmer her i Norge, men er mest kjent internasjonalt for sin rolle som Tormund Giantsbane i Game of Thrones.

Wings, Paul McCartneys nye band kommer ut med sitt første LP ”Wild Life” 7. desember 1971.


Er gavene handlet inn? Det er selvsagt hyggelig å gå i butikker og kikke etter presanger, men det er jo et styr også. Det er fortsatt tid nok til å handle på nett, som regel er det 5-10 dager levering også fra utlandet. Da kan du sitte hjemme foran PC-en, kanskje nippende til en juleøl og i ro og mak finne egnede presanger. Du slipper å stresse, slipper å kjøre bil til senteret og dermed forurense og du slipper å irritere deg over alle ”idiotene” som er ute i samme ærend.

Jens
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar