tirsdag 10. desember 2019

Julekalender


Julemåneden er her med bjelleklang og ribbe, Lucia og lutefisk, engler og akevitt. Det er tid full av forventning for noen, men også preget av et visst press og stress for andre. 
Vi i Strekkbukser og Kabaret har laget en liten uhøytidelig adventskalender, for om mulig, lyse litt opp i førjulstiden.Hva skjedde 11. desember?
11. desember er nasjonaldag i Burkina Faso.
 
Stein Eriksen ble født 11. desember 1927. Norsk alpinist som vant bronse i slalåm i 1950. I OL 1952 vant han gull i storslalåm og sølv i slalåm på Norefjell. I VM 1954 i Åre vant han tre gullmedaljer. Han reiste til USA hvor han jobbet som skiinstruktør.

Apollo 17 landet på månen 11. desember 1972 og det var den sjette månelandingen som er gjennomført. Romferden ble skutt opp fra Cape Kennedy, Florida 6. desember. Ferdens varighet var 12 døgn og 17 timer. Besetningen besto av Eugene A. Cernan, Ronald E. Evans og Harrison H. Schmitt.

11. desember 1961 kom LP-en ”Blue Hawaii” med Elvis Presley inn på første plass på Billboard listen. Der ble den liggende i 20 uker.Hvordan har dere det med juletre? Diskusjonen rundt plast eller naturell går rundt i de tusen hjem som aldri før. Det er mange fordeler med plast. Du trenger ikke tilpasse det til en vanskelig juletrefot, det drysser ikke, skal ikke vannes og det skaper ikke allergi. Og under gang rundt treet tåler det at du kommer borti det. Alternativet er et naturlige juletre som har vokst opp hos en ”bonderøv” i Danmark, hugget, flatpakket og sendt til Norge en måned før jul. Det har andre egenskaper enn plast. Det lukter godt og det er jo en viktig del av stemningen, da bærer vi over med alle frittgående barnåler og barkebiller. Valget er ikke lett, men husk at det viktigste er ikke treet - det er det som ligger under det på juleaften som teller!

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar